Finanční analýza účetních výkazů obcí, rozpočtových a příspěvkových organizací. 2 - Steidlová, J.
Metóda vertikálneho rozboru výkazov. Výkaz zisku a straty. Výkaz súvaha. Analýza pomerových ukazovateľov. Bežne používané pomerové ukazovatele sú: u ukazovateľov likvidity je to ukazovateľ bežnej likvidity a ukazovateľ krátkodobej likvidity. U ukazovateľov aktivity je pomerovým ukazovateľom doba zásob a doba obratu pohľadávok.