Kritérium pravdivého a věrného zobrazení v účetnictví tržní ekonomiky - Janout, J.
Otázka interpretácie kritéria účtovného spravodajstva vyjadrená princípom pravdivého a verného zobrazenia (true and fair view). Podstata a význam kritéria. Zdroje kritéria pravdivého a verného zobrazenia. Hospodárska kríza v tridsiatych rokoch a jej dôsledky v USA. Rozvoj kapitálových investícií. Bilančné teórie a užívatelia účtovných informácií. Teória vlastníkov. Teória podniku ako hospodárskej jednotky. Teória koalície. Nový rozmer účtovníctva v Európe s vytváraním jednotného európskeho trhu.