Účetnictví směnek a šeků. 2 - Janda, R.
Osnova účtovania šekov. Niekoľko právne významných rozdielov medzi zmenkou a šekom. Druhy šekov v praxi: cestovné šeky, šek ako cenný papier, šek slúžiaci ako pokladničný doklad banky. Dôsledky Zmenkového a šekového zákona v praxi. Cestovné šeky. Účtovanie šekov. Platba šekom. Obchod so šekom. Predloženie a platenie v dňoch splatnosti. Predloženie bez platenia a postih.