Účtovanie kurzových rozdielov od 1. apríla 1996 - Šlosárová, Anna
Od 1. apríla 1996 platí opatrenie NBS č.2 zo dňa 18.3.1996, ktorým sa ustanovujú podmienky pre obchodovanie s peňažnými prostriedkami v cudzej mene vykonávanými bankami vo vnútornom devízovom styku. Opatrenia oznámenia NBS, ktoré ovplyvnili účtovanie kurzových rozdielov. Kurzový lístok. Kurzy peňažných prostriedkov v cudzej mene v hotovosti - valuty. Účtovanie pohľadávok voči odberateľom. Účtovanie záväzkov voči dodávateľom. Účtovanie o cudzích bankovkách a minciach (valutách). Použité účty.