Projekt určovania životného minima v podmienkach SR je východiskom pripravovanej novely zákona - Valná, S.
Potreba permanentnej verifikácie opodstatnenosti kritérií vynakladania finančných prostriedkov v sociálnej sfére. Funkcie životného minima. Základné životné potreby. Nedostatky legislatívy. Projekt určovania životného minima. Zohľadnenie úspor v spotrebe členov spoločnej domácnosti. Rozlíšenie sociálneho a existenčného minima.