Mzda z hľadiska daňového a z hľadiska zákona o mzde - Piršelová, Dagmar
V nadväznosti na novelizáciu zákona č.1/1992 Zb. o mzde, odmene za pracovnú pohotovosť a o priemernom zárobku v znení zákona č.10/1993 Z.z., zákonom č.52/1996 Z.z. sa vyskytujú otázky, či sa v súvislosti so zmenou definície pojmu "mzda" v tomto zákone zmenil aj spôsob zdaňovania príjmov zo závislej činnosti a funkčných požitkov. Poskytovanie mzdy na pracovnoprávne účely podľa zákona o mzde. Používanie pojmu "mzda" na daňové účely v zmysle zákona č.286/1992 Zb. o daniach z príjmov.