Faktory ovplyvňujúce vstup transnacionálnych korporácií do národných ekonomík - Kostolanský, R.
Prehľad niektorých postupov pri vstupe transnacionálnych korporácií (TNK) do zahraničných národných ekonomík. Registrácia TNK a monitorovanie ich činnosti. Práva TNK po registrácii. Ochrana duševného vlastníctva. Zdaňovanie investícií, fiškálne úľavy a podpora priamych zahraničných investícií. Medzinárodné účtovníctvo. Privatizácia a garancie investícií TNK. Riešenie sporov TNK a hostiteľskej krajiny. Operácie priamych zahraničných investícií a štátna suverenita. Sociálne dodatky dohôd priamych zahraničných investícií TNK.