Lyonské signály světové ekonomice Na konci června jednali prezidenti a premiéři skupiny G7 - Žižka, J.
Summit vyspelých krajín sveta G7 v Lyone v júni 1996. Globalizácia, jej prínosy a nedostatky. Rozpory medzi bohatými na jednej, a chudobnými krajinami na druhej strane. Základné predpoklady zdravej svetovej ekonomiky. Potreba vyriešenia problémov v jednotlivých národných ekonomikách. Iniciatíva Nového partnerstva pre rozvoj, podstata projektu - dialóg medzi bohatými a chudobnými krajinami a medzinárodnými organizáciami. Problematika meny, svetového obchodu. Názory odborárov, ekologických aktivistov a členov ľavicových skupín na lyonský summit.