Ako poznáme a vnímame osobnú asistenciu pre občanov s ťažkým zdravotným postihnutím - Brichtová, Lýdia
Formovanie systémov pomoci občanom so zdravotným postihnutím v zahraničí. Problém nezávislého života zdravotne postihnutých občanov v USA, vytvorenie hnutia Independent living, v Holandsku služby typu Focus. Nový typ sociálnej služby - osobná asistencia. Skúsenosti v oblasti sociálnych služieb v Škandinávii, Holandsku, SRN. Reintegračné centrá ako nový druh pracovísk v systéme sociálnej starostlivosti.