Zločiny proti přírodě Ekologické škody a jejich původci - Stehlík, J.
Záporné dopady aktivít vyspelých, ale aj rozvojových krajín na celkové životné prostredie. Strednodobé a dlhodobé perspektívy úsilia o zdravšie životné prostredie. Problém odhadu podielu znečistenia životného prostredia jednotlivými krajinami. Porovnanie nákladov na ekológiu a nákladov na zbrojenie. Porovnanie znečisťovania životného prostredia vyspelými krajinami a krajinami tretieho sveta. Perspektíva ďalšieho zhoršovania situácie v znečisťovaní celkového životného prostredia.