Pozícia Slovenska v tranzite zemného plynu z Ruska by nemala byť ohrozená ešte najmenej desať rokov - Zverková, Daniela
Len 4-5 perc. slovenskej spotreby plynu pochádza z domácich zdrojov, čo je pre ekonomiku riskantné. Realizácia projektov na zabezpečenie nových zdrojov plynu a dopravných trás. Vývoj tranzitu plynu na území SR. Najväčšie zásoby plynu u nás sú v Lábe na Záhorí. Plynofikácia SR. Smerovanie zemného plynu prepravovaného územím SR v r. 1992. Konfrontácia vlastností plynu a ideálneho zdroja energie. Zdroje energie vo svete v r. 1995. Paroplynový cyklus je výhodnejší ako elektrárne.