Kapitoly z praktického managementu. 9 Opravdová profesionalita - Maister, D.H
Charakteristika profesionála. Profesionál a odborný pracovník. Skutočný profesionál je odborník, ktorý pracuje so záujmom o vec, má pozitívny prístup k práci a klientom. Skutočná profesionalita je vecou prístupu (ba dokonca charakteru), nie tak vecou kvalifikácie, odbornosti a titulov. Príprava na profesionalitu. Profesionálne správanie je dlhodobou investíciou pre firmu. Profesionálny prístup vedúceho pracovníka k práci motivuje zamestnancov. Inšpirácia zamestnancov.