Strategický partner Slovenských telekomunikácií by mal získať 20- až 30-percentný podiel v spoločnom podniku - Lajčiaková, D.
Vstup strategického partnera do Slovenských telekomunikácií (ST), š.p. Bratislava by mal byť jednou z foriem financovania druhej etapy rozvoja telekomunikácií do r. 2000. ST sa majú pretransformovať na akciovú spoločnosť so 100-perc. účasťou štátu. Prínosy strategického partnera. Verejné súťaže vyhlásené Slovenskými telekomunikáciami v r. 1996. Telekomunikačný projekt II určuje ciele modernizácie siete a rozvoja telekomunikačných služieb v SR v r. 1996-2000. Pripravuje sa transformácia telekomunikačných poplatkov. Hustota a počet hlavných telefónnych staníc v SR v r. 1990-2000.