Public relations hrajú vo svete financií životne dôležitú úlohu - Žáry, Ivan
Význam dôvery verejnosti k finančným inštitúciám. Osobitnou špecializovanou oblasťou public relations sú finančné public relations. Úspech finančných inštitúcií závisí od názorov verejnosti. Dôležitým pravidlom public relations je aktívne a systematicky informovať o všetkom dôležitom, čo by mohlo zaujímať kľúčové subjekty a skupiny.