Väčšina českých textilných a odevných podnikov má krízu za sebou - Vechter, Juraj
Český textilný a odevný priemysel prekonal následky zmien po r. 1989. V tomto odvetví je nízka produktivita práce a nízka zamestnanosť, ale zahraničný obchod je prebytkový. Privatizácia textilných a odevných podnikov. Hospodárenie a vývoj cien akcií v podnikoch Juta, a.s. Dvůr Králové, Jitex, a.s. Písek a Tosta, a.s. Aš v r. 1995-1996.