Monopol výrobcu v podmienkach kartelizovaného obchodu - Strieška, Ľubomír
Správanie monopolu (výrobcu) v prípade, keď obchod kartelizuje prostredníctvom sadzby obchodnej marže. Metodický postup riešenia. Tri najpravdepodobnejšie možnosti správania výrobcu a obchodu. Analýza modelov správania na simulovanom trhu pre špecifickú krivku trhového dopytu a krivku nákladov výrobcu.