Miesto a úloha Bankového zúčtovacieho centra Slovenska, a.s. - Oravec, Peter
Bankové zúčtovacie centrum Slovenska, a.s. bolo založené MF SR v auguste 1992. Akcionármi BZCS sú banky a peňažné ústavy pôsobiace na Slovensku. Základné činnosti BZCS sú: a/ zúčtovanie medzibankových platieb, b/ informačná podpora bánk. Charakteristika činností. Projekt medzibankového komunikačného systému (MKS). Medzibankový informačný systém (PROMIS).