Sociální tržní hospodářství: pojem a praxe, vize a skutečnost - Farský, Miroslav
Pojem sociálno-trhové hospodárstvo. V čom spočíva doktrína sociálneho-trhového hospodárstva. SRN ako typický príklad sociálno-trhového hospodárstva. Niektoré negatívne tendencie, ktoré sa prejavili v období rokov 1985-1994. Prehlbujúca sa demografická kríza sociálneho štátu. Problematika zamestnanosti. Riešenie podľa Bielej knihy Európskej komisie. Nevyhnutnostnoť dynamických štruktúrnych zmien.