Duchom Vysokých Tatier je kvalitný personál - Tokárová, L.
Príčiny poklesu počtu návštevníkov Vysokých Tatier v posledných rokoch. Odchod zamestnancov i hostí z Tatier. Nízke platy v službách. Menej solventná klientela v tatranských hoteloch. Chyby zamestnávateľov. Drahé cestovanie. Chýbajúce služby.