Európska únia: minulosť - prítomnosť - budúcnosť - Gonda, Vladimír
Recenzia publikácie ŠÍBL, Drahoš: Európska únia: minulosť - prítomnosť - budúcnosť (Bratislava: IRIS 1995. 177 s.) V desiatich kapitolách autor venuje pozornosť vývoju "európskej myšlienky", charakterizuje hospodársku a menovú úniu, otázku sociálnej integrácie, analyzuje vonkajšie vzťahy Európskej únie (EÚ), vzťahy EÚ s krajinami strednej a východnej Európy a SR.