Kapitoly z historie českého pojišťovnictví. 7 - Marvan, M.
Začiatky zaisťovacej činnosti v Rakúsko-Uhorsku a v českých zemiach. Prvá česká všeobecná zaisťovacia banka v Prahe. História zisťovania - vývojové etapy.