Poistné rezervy a solventnosť poisťovní - Chovan, Pavel
Rozhodujúcim faktorom efektívnosti a dlhodobej prosperity poisťovní je vytvorenie podmienok primeranej kapitálovej vybavenosti a dostatočne veľkých poistných rezerv. Sledujú sa dva základné parametre: okamžitá likvidita poisťovne a solventnosť.