Transformácia vysokého školstva v Slovenskej republike - Plavčan, Peter
Prijatie nového zákona o vysokých školách SR v r. 1990 - začiatok transformácie. Charakteristika súčasnej transformácie VŠ, jej ciele, financovanie, príprava nového zákona o VŠ na prelome r. 1997-1998. Zásady transformačného procesu v oblasti vedy, techniky a výskumu na vysokých školách. Základné princípy riadenia VŠ.