Slučování a splývání obchodních společností - Ryneš, P.
Pokračovanie článku o zlučovaní obchodných spoločností z č. 9/1996. Základné imanie nástupnických spoločností. Účtovný postup pri zlučovaní. Oceňovanie pri zlúčení. Výpočet podielu akcionárov na zisku. Stiahnutie akcií zlúčených spoločností. Súvaha spoločnosti po zlúčení. Analýza rozdielu. Výmena cenných papierov. Výmena parity starých akcií.