Nevyhnutné legislatívne kroky pridružených štátov Európskej únie v oblasti cestnej dopravy na integráciu do vnútorného trhu únie - Gnap, Jozef
Integračné procesy v oblasti cestnej dopravy. Schéma procesu aproximácie práva. Aproximácia legislatívy do EÚ v cestnej doprave. Prístup k trhu a horizontálne opatrenia v cestnej doprave. Podmienky na uplatňovanie legislatívy. Rozdelenie opatrení v oblasti legislatívy do etáp. Smernice pre cestnú dopravu. Finančná harmonizácia. Sociálna harmonizácia.