Trable s "vládou" korporací - Jirásek, J.
Nevyjasnený problém ako vykonávať moc a kontrolu z pozície súkromného vlastníctva. Kľúčovým problémom je správa akciových spoločností (corporate governance). Pojem korporácie. Vláda korporácií. Modely správy. Americký a nemecký model správy. Preberanie vlastníctva (takeover). Zodpovednosť a zúčtovateľnosť korporácie. Etický kódex.