Zdôvodnenie základných -systémových- princípov štátnej rodinnej politiky pre Slovensko - Lenczová, T.
Diskusia o miere účasti štátu na riešení sociálnej situácie jednotlivcov a rodín. Demokratická rodinná politika. Úloha štátu voči rodine. Zodpovednosť jednotlivých rezortov pri aplikácii všeobecných princípov štátnej rodinnej politiky. Zameranie rodinnej politiky na rodinu ako inštitúciu, pri rešpektovaní práv a zodpovednosti jej členov.