Formy spolupráce a vstupu zahraničného kapitálu na Slovensko - Kopál, P.
Obchodnú spoluprácu domáceho podnikateľa so zahraničím umožňuje tuzemský právny poriadok v rôznych formách. Vstup do medzinárodných obchodných vzťahov môže slovenský podnikateľ uskutočňovať prostredníctvom rôznych druhov zmlúv: kúpna zmluva, leasingová zmluva, zmluva o obchodnom zastúpení, zmluvy o spolupráci, zmluvy o výhradnom predaji, zmluvy o majetkovej účasti zahraničných osôb na podnikaní v tuzemsku a licenčné zmluvy.