Príspevok na bývanie - nová štátna sociálna dávka - Riháková, M.
Príspevok na bývanie by mal byť nástrojom na riešenie sociálnych problémov v oblasti bývania. Zatiaľ existuje vo forme návrhu zákona a jeho účinnosť sa predpokladá od polovice r. 1997. Problematika stanovenia určitého štandardu bývania a jeho finančné vyjadrenie, problematika priznávania nárokov na príspevok na bývanie, spôsob výpočtu príspevku. Navrhovaný vzorec príspevku na bývanie. Príspevok na bývanie ako súčasť sociálnej záchytnej siete.