Emisie pre pol milióna Podielnický list je osobitný druh cenného papiera - Chudý, V.
Premena majetkových podielov družstevníkov na podielnické listy podľa zákona NR SR č. 264/1995 Z.z. o úprave majetkových vzťahov a vyrovnaní majetkových nárokov v družstvách (tzv. transformačný zákon). Porovnanie pôvodného znenia zákona č. 42/1992 Zb. s č. 264/1995 Z.z. Význam zavedenia podielnických listov. Názor predstaviteľov Združenia vlastníkov pôdy a agropodnikateľov Slovenska. Menovitá hodnota podielnických listov po emisii. Povinnosť vydať podielnické listy. Podmienky emisie družstevníckych podielnických listov. Družstvá registrované v SCP Bratislava k 18. 10. 1996.