Vývoj obyvateľstva na Slovensku v r. 1989-1994 - Podolák, P.
Transformácia prebiehajúca v Slovenskej republike po r. 1989 sa prejavuje aj zmenami vo viacerých ukazovateľoch populačného vývoja. Prehľad o hlavných demografických procesoch v SR v r. 1989-1994 a niektorých činiteľoch, ktoré tento vývoj ovplyvňujú. Demografická reprodukcia. Sobášnosť. Rozvodovosť. Pôrodnosť. Úmrtnosť a zdravotný stav. Migrácia.