Teória racionálnych očakávaní: kvalitatívny skok v súčasnej ekonomickej vede? - Andrášik, Ladislav
Teória racionálnych očakávaní a tzv. nová klasická škola. R.E. Lucas - významná vedecká osobnosť novej klasickej ekonómie, súčasnej ekonometrie a celého tzv. hlavného prúdu ekonómie. Predchodcovia teórie racionálnych očakávaní (J. F. Muth). Podnety z reálneho ekonomického života v priemyselne vyspelých štátoch a podnety z vnútorného vývoja ekonómie vplývajúce na rozvoj teórie racionálnych očakávaní.