Medzinárodná hospodárska spolupráca a dane. 1 - Makarová, M.
Nové aspekty v oblasti zdaňovania v súvislosti s rozvojom medzinárodnej hospodárskej spolupráce. Daňové povinnosti účastníkov zahraničných ekonomických vzťahov. Riešenie daňových vzťahov na medzinárodnej úrovni. Predpoklady zdanenia. Rozsah daňovej povinnosti. Príčiny vzniku medzinárodného dvojitého zdanenia. Opatrenia na odstránenie dvojitého zdanenia. Zmluvy o zamedzení dvojitého zdanenia. Metódy zamedzenia dvojitého zdanenia.