Medzinárodná hospodárska spolupráca a dane. 2 - Makarová, M.
Metódy zamedzenia dvojakého zdanenia. Znenie vnútroštátnych ustanovení pre vylúčenie dvojakého zdanenia a príklad ustanovení v medzinárodných zmluvách. Formy zápočtu dane. Metóda plného zápočtu. Metóda jednoduchého zápočtu. Ilustrácia obchodných metód na príkladoch. Metóda vyňatia - metóda plného vyňatia, vyňatie s progresiou.