Peňažná masa a jej regulácia Príloha Hospodárskych novín - Andresič, Peter
Operácie na voľnom trhu v systéme menových nástrojov Národnej banky Slovenska (NBS). Priame a nepriame nástroje centrálnych bánk. Materiálne predpoklady fungovania operácií na voľnom trhu. Stanovovanie nákupných a predajných sadzieb, tzv. BRIBID-u a BRIBOR-u. Inštrumentárium centrálnych bánk. Etapy prechodu NBS od priamych nástrojov na operácie na voľnom trhu.