Zajišťování rizik prostřednictvím finančních derivátů - Jílek, Josef
Obchod s derivátmi považovaný za veľmi užitočný nástroj riadenia rizika. Druhy a kategórie derivátov. Ekonomický dopad derivátov. Obchodovanie s derivátmi v USA. Špekulácia alebo zaisťovanie (hedging). Deriváty a centrálne banky. Definície jednotlivých druhov derivátov - forward, futures, swap, opcie.