Zahraničný obchod Slovenska čakajú ešte rozhodné opatrenia - Jurzyca, Eugen
Aj po výraznej reorientácii slovenského zahraničného obchodu trvá závislosť ťažkého priemyslu od dovozu surovín z bývalého Sovietskeho zväzu. Negatívny dopad dovoznej prirážky. Pasívne saldo zahraničného obchodu SR v januári - apríli 1996. Asociačná dohoda SR a EÚ.