Kontrola dodržování Evropské sociální charty - Fuchs, Miroslav
V r. 1990 sa v Ríme konala ministerská konferencia Rady Európy na tému ľudských práv. Jednou z diskutovaných tém bola i Európska sociálna charta, založená v r. 1961. Aktuálnosť a úroveň dodržiavania Charty. Dodatkový protokol stanovujúci systém kolektívnych sťažností. Kontrolný mechanizmus Európskej sociálnej charty.