Banky a ochrana životního prostředí - Francek, J.
Dva prístupy bánk k ochrane životného prostredia. 1. Dodržiavanie legislatívy na ochranu životného prostredia znamená pre podniky pristúpiť k ekologickým záväzkom, investovať do technológií chrániacich životné prostredie. Pre banky to znamená ohrozenie bankových úverov. Banky sa musia zamerať na znižovanie tzv. ekologických rizík. 2. Prijatie zodpovednosti bánk za poškodzovanie prírody a životného prostredia - výber projektov.