Rozvoj podnikateľskej sféry a oživovanie ekonomiky SR - Bacová, Viera
Vzťah štátu a trhu v transformovaných ekonomikách. Rozvoj podnikateľskej sféry a tvorba vhodného makroekonomického prostredia. Podmienky a predpoklady na pozitívne podnikanie. Efektívne investovanie spojené s realizáciou vedecko-technického rozvoja. Rast čistého exportu. Získanie podnikateľskej a občianskej dôvery a prienik makroekonomických zámerov do mikroekonómie firiem.