Nová migračná situácia v Slovenskej republike - Jurčová, Danuša
Migrácia obyvateľstva patrí medzi tie demografické javy, v ktorých sa dôsledky politických, ekonomických a sociálnych zmien prejavili najvýraznejšie. Zahraničná migrácia bez ČR. Pohyb obyvateľstva medzi SR a ČR - od r. 1993 medzinárodná migrácia. Vnútorná migrácia v Slovenskej republike.