Zákon o zamestnanosti Aké zmeny prinesie nový zákon o zamestnanosti? - Križanová, M.
Nový zákon o zamestnanosti vstúpi do platnosti 1. januára 1997. Nová štruktúra a organizácia úradov práce. Vytvorenie Národného úradu práce (verejnoprávna tripartitná inštitúcia). Zmeny v priznaní podpory a doby jej výplaty pre nezamestnaných. Zamestnávanie občanov so zmenenou pracovnou schopnosťou, náhradné doby a rekvalifikácia. Súlad zákona s medzinárodnými právnymi normami. Absolventi škôl a podpora v nezamestnanosti. Podpora v nezamestnanosti diferencovaná podľa dĺžky platenia poistného.