JUDr. Jan Viktor Mládek, významný český a mezinárodní finančník 20. století - Šůla, J.
Osobnosť JUDr. J.V. Mládka. Popredný finančný, menový a bankový odborník svetového formátu. Významným podielom ovplyvnil československé menové pomery v rokoch 2. svetovej vojny.