Sprievodca cestnou daňou - Fekete, Imrich
Cestná daň patrí medzi dane, ktoré tvoria daňovú sústavu Slovenskej republiky. Je to priama majetková daň, ktorá sa týka využívania tuzemských pozemných komunikácií cestnými motorovými vozidlami a prípojnými vozidlami na podnikanie alebo v súvislosti s ním. Upravuje ju zákon NR SR č.87/1994 Z.z. o cestnej dani. Daňovník cestnej dane. Predmet dane. Oslobodenie od dane. Základ dane. Správa dane. Vyberanie a platenie cestnej dane.