EBOR: Najstabilnejší dlhodobý ekonomický rast dosahujú krajiny s najviac trhovo orientovanými reformami - Suďa, P.
Transition Report 1996 - správa EBOR o transformácii hospodárstva krajín SVE, SNŠ a pobaltských republík. Zvláštna pozornosť je venovaná rozvoju infraštruktúry a úlohe úspor v regióne. Nezodpovedajúci stav infraštruktúry krajín SVE súčasným požiadavkám trhu. Kolísanie úspor. Hospodársky rast v krajinách SVE a pobaltských republikách, hospodársky pokles v štátoch SNŠ za posledné 3 roky. Zhoršenie obchodnej bilancie, miera inflácie, zahraničné investície.