Ekonomická transformace zemí střední a východní Evropy - Lašek, Josef
Ekonomické zmeny prebiehajúce v krajinách SVE ako súčasť globálneho procesu transformácie svetového hospodárstva. Základné rysy transformácie svetového hospodárstva. Obsahové vymedzenie transformácie centrálne plánovaných ekonomík - systémové zmeny, inštitucionálne zmeny, štrukturálne zmeny. Dôsledky transformácie krajín SVE pre svetové hospodárstvo. Závery pre transformáciu hospodárstva v ČR.