Srovnání průmyslových oborů podle výsledků účetních závěrek - Fotr, J.
Porovnávanie priemyselných odborov v Českej republike podľa výsledkov účtovných závierok podľa analýzy firmy CBM a účtovných zavierok firiem uverejňovaných v Obchodnom vestníku. Prehľad odborov a počet firiem, ktoré v nich pôsobia. Počítačový systém Revalex P využitý pre spracovanie a analýzu výsledkov. Štatistické charakteristiky ukazovateľov a ich využitie v medzipodnikovom porovnávaní. Výsledky porovnávaní priemyselných odborov: porovnávanie podľa zadlženosti, likvidity, podľa obratu celkového kapitálu a podľa rentability tržieb a vlastného kapitálu.