Ceny potravinárskych výrobkov rástli naďalej rýchlejšie ako nákupné ceny poľnohospodárskych výrobkov - Ševčíková, M.
Porovnanie rastu a poklesu cien poľnohospodárskych výrobkov v prvom polroku r. 1995 a 1996. Ceny vstupov do poľnohospodárstva a nárast ceny dodávok pitnej a odkanalizovanej vody, ceny dodávok zo stavebníctva a ceny spojových výkonov, atď. Prvý polrok 1996 - prvé zníženie cien poľnohospodárskych výrobkov od liberalizácie. Rast cien niektorých poľnohospodárskych výrobkov (ovocie, zelenina, víno, cukor, atď.). Pokles cien v skupine živočíšnych výrobkov (jatočné sliepky, ovce, barany, včelí med, kapre, atď.).