Stratégia podniku a konkurencia v trhovom prostredí - Mokrý, Vladimír
Stratégia podniku - optimálna kombinácia identifikovaných podnikových cieľov a disponibilných prostriedkov potrebných na ich dosiahnutie. Plán aktivít (výrobné, obchodné, finančné, sociálne a pod.) odborov a oddelení v podniku. Stratégia a analýza konkurenčného prostredia podniku prispieva k získaniu najvýhodnejšej pozície na trhu.