Řízení hodnoty - Neumaierová, Inka
Hodnotovo orientovaný prístup k riadeniu podniku. Koncepcia riadenia hodnoty (angl. valuation, nem. Wertsteigerung) rozhoduje o optimálnosti riadenia podniku. Porovnanie trhovej hodnoty s optimálnou reštrukturalizovanou hodnotou. Zistenie trhovej ceny podniku. Ocenenie podniku. Ocenenie podniku prostredníctvom ocenenia jednotlivých podnikových organizačných jednotiek. Hodnota podniku s vnútornými a vonkajšími zlepšeniami. Optimálna reštrukturalizovaná hodnota. Dôležitosť presných informácií o výkone a vývoji podniku.